Aktuális

 

Végre történik valami!

 

A világjárvány – tudjuk jól – mindannyiunk életét felborította. Nem volt ez másképp az iskola életében sem.

Éppen ezért mindenki izgatottan várta a híreket, hogy mikortól lehet végre rendezvényeket tartani, újra.

Bár a pellérdi iskolában év közben is számos esemény zajlik, az év vége közeledtével a programok számra egyre csak gyarapszik, bemutatkozik az iskola, gyereknap, pedagógusnap, papírgyűjtés és még sorolhatnánk... 

Végre megkaptuk a jelet, hogy ha nem is a megszokott módon, de tarthattunk gyereknapot. 

Izgatott ötletelésbe kezdtünk az SzM szülőkkel, hogy ha kevés pénzből is, - hiszen elmaradtak az SZM fő bevételei, a szülők-nevelők bálja - emlékezetessé tegyük ezt a napot a gyerekek számára.

Szerencsére lehetőségünk volt minden osztályban a legtöbb papírt behozó diákot jutalmazni egy-egy ajándékcsomaggal. Majd a tombola következett, melyet a nyolcadik osztályos diákok sorsoltak ki. Minden diáknak jutott kisebb-nagyobb nyeremény. Ez után a pedagógusok segítségével a gyermekek játékos feladatokon vehettek részt, a bátor próbálkozók édességeket kaphattak. 

Ebéd után a nyolcadikosok egy tánc kihívást teljesítettek, majd flashmob szerűen az egész iskola tanulóinak betanították a Jerusalema örömtánc kihívást, amiért tortát kapott az osztály. 

Ha már mindenki egybegyűlt, közösen szurkolhattak a megszokott tanár-diák focimeccsen, amin bár a tanárok elsöprő győzelmet arattak, mind a nézők, mind a játékosok nagyon jól érezték magukat. A gólkirályi címet Horváth Dávid tanár úr nyerte el, akinek egyúttal köszönjük a szervezésben nyújtott segítségét is. Ezúton is szeretném megköszönni az SzM anyukák egész éves segítségét, hogy mindig számíthattam rájuk, és azoknak a szülőknek a hozzájárulását, akik meglátták ennek az eseménynek a jelentőségét. 

Reméljük minden gyermek talált a napban valami olyan élményt, amire szívesen emlékezett vissza a nap végén.